Szarlotka z lodami wailiowymi

Szarlotka z lodami wailiowymi

Ten deser jest inspirowany kuchnią polską

OCEŃ:

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Rozsmakuj się w tej parze

Szarlotka z waniliowymi lodami Carte d’Or

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 2 żółtka + 1 całe jajko
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli
  • 100g rodzynek
  • 3 kg jabłek, najlepiej kwaśnych antonówek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki cukru


Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Sałatka truskawkowa

Cukier rozpuść w garnku, następnie dodaj pistacje i poczekaj aż cukier lekko zbrązowieje. Wylej gorący cukier na papier pergaminowy i poczekaj aż ostygnie i stwardnieje.

  • 3
  • 3
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Lody kawowe z mascarpone

Napar kawy wymieszaj z likierem, zanurzaj w nim biszkopty i odkładaj na talerzyk. Śmietanę ubij na sztywną pianę, wymieszaj delikatnie z mascarpone.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka Tarte tatin z lodami

Porcję gorącej szarlotki ułóż na talerzyku. Delikatnie umieść na niej gałkę waniliowych lodów Carte d'Or, udekoruj listkiem świeżej mięty i od razu podawaj.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Babka kawowa z lodami

Talerzyk polej sosem czekoladowym lub likierem kawowym. Połóż na nim babkę, a obok umieść gałkę lodów Carte d'Or Wanilia i oprósz ją kakao. Deser serwuj udekorowany listkiem mięty i ziarenkami kawy.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł