Deser lodowy - Szarlotka Tarte tatin z lodami Carte d'Or Wanilia

Szarlotka Tarte tatin z lodami

Ten deser jest inspirowany kuchnią francuską

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Rozsmakuj się w tej parze

Szarlotka Tarte tatin z lodami Carte d'Or Wanilia

Składniki

ciasto:

2/5 kostki do pieczenia Kasia (100g)

1 szklanka mąki (170g)

1/5 szklanki cukru (50g)

1 jajko

 

masa jabłkowa:

2 duże kwaśne jabłka

2/5 kostki do pieczenia Kasia (100g)

2/5 szklanki cukru (100g) 



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Sałatka truskawkowa

Cukier rozpuść w garnku, następnie dodaj pistacje i poczekaj aż cukier lekko zbrązowieje. Wylej gorący cukier na papier pergaminowy i poczekaj aż ostygnie i stwardnieje.

  • 3
  • 3
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Lody kawowe z mascarpone

Napar kawy wymieszaj z likierem, zanurzaj w nim biszkopty i odkładaj na talerzyk. Śmietanę ubij na sztywną pianę, wymieszaj delikatnie z mascarpone.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka z lodami wailiowymi

Upraż jabłka na karmelizowanym cukrze z dodatkiem margaryny. Pod koniec prażenia dodaj cynamonu i rodzynek. Przygotuj masę na ciasto – 1/3 zawiń w folię i włóż do zamrażarki. Pozostałe ciasto rozwałkuj cienko i rozłóż w formie. Przykryj masę ciasta wystudzonymi jabłkami. Całość piecz 40 min w 160°C. Wyjmij ciasto i zetrzyj na tarce pozostałą masę wyjętą z zamrażarki i piecz jeszcze około 20 minut.

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Babka kawowa z lodami

Talerzyk polej sosem czekoladowym lub likierem kawowym. Połóż na nim babkę, a obok umieść gałkę lodów Carte d'Or Wanilia i oprósz ją kakao. Deser serwuj udekorowany listkiem mięty i ziarenkami kawy.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł