Deser lodowy - Spaghetti czekoladowe

Spaghetti czekoladowe

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

  • 9
  • 9
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

8 łyżek lodów Carte d'Or Chocolate

6 łyżek sosu czekoladowego
4 łyżki migdałów kruszonych
2 łyżki migdałów w całości
kilka listków świeżej bazylii do dekoracji
6 łyżek bitej śmietany



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Czekoladowe kulki

Za pomocą małej łyżeczki wydrąż małe kulki z lodów. Możesz je formować w dłoniach. Następnie kulki lodowe układaj na tacy wyłożonej papierem pergaminowym . Kulki umieść w zamrażalniku aby z powrotem się zmroziły. Gorzką czekoladę umieść w zamrażalniku. Następnie zamrożoną zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i ponowie zamroź wiórki.

  • 9
  • 9
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Lody “Czarnolas”

Zmieszaj sok wiśniowy z mąką ziemniaczaną, cukrem i miąższem z przeciętej laski wanilii. Zagotuj sos dokładnie mieszając aby z mąki nie powstały grudki. 

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Pikantna czekolada

W rondelku zagotuj białe wino z malinami, cukrem oraz drobno posiekaną papryczką chilli. Sos lekko wystudź ale powinien pozostać gorący. 
Wylej sos do głębokich pucharków. 

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Przysmak w trzech smakach

Rozpocznij od przygotowania babeczki kakaowej. Kakao, cukier i margarynę utrzyj w mikserze na puszystą pianę.

  • 6
  • 6
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł