Deser lodowy - Rolada truskawkowa

Rolada truskawkowa

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

Ciasto biszkoptowe na roladę:
3 Jaja
50 gr cukru pudru
30 gr margaryny
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka gorącej wody
90 gr mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa truskawkowa:
850 ml lody Carte d’Or Yoghurt and Forest Fruit
150 ml bitej śmietany
400 gr truskawek lub innych świeżych owoców sezonowych
1 łyżka pistacji
Cukier puder do dekoracji



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Deser truskawkowy

Przygotować sos; zmieszać syrop z cukrem waniliowym, sokiem z cytryny i płatkami pieprzu. Do sosu dodać truskawki pokrojone w plasterki i odstawić na 10 minut aby całość się zamarynowała.

  • 6
  • 6
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Koktajl Fitness

Na dna dwóch wysokich pucharków wylej jogurt naturalny. Następnie wsyp po dwie łyżki płatków musli do każdego. Delikatnie wlej jogurt truskawkowy, tak aby powstały dwie warstwy jogurtu.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł