Deser lodowy - Lody kawowe z mascarpone

Przysmak w trzech smakach

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

  • 6
  • 6
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

  1. Lody Carte d’Or Czekolada 2 kulki
  2. Lody Carte d’Or Wanilia 2 kulki
  3. Lody Carte d’Or Truskawka 2 kulki
  4. Bita śmietana dwie czubate łyżki
  5. Kilka świeżych truskawek do dekoracji
  6. Świeże jagody do dekoracji
  7. Mleczna czekolada pół tabliczki
  8. Cukier puder do posypania 1 łyżeczka

Babeczka kakaowa:

  1. Margaryna Kasia 120gr
  2. Cukier puder pół szklanki
  3. Jaja 4szt
  4. Mąka pszenna ¾ szklanki
  5. Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  6. Kakao 1 łyżka


Zobacz inne przepisy dla tego smaku Zobacz inne przepisy dla tego smaku Zobacz inne przepisy dla tego smaku Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Mrożona kawa

Do z mrożonej szklanki na samo dno włóż kulkę lodów Carte d’Or Caffe Latte.Obracając szklankę w ręku pod kątem na jej ścianki nalej sos czekoladowy.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Deser Caffe Latte

Do miski wsyp pokruszoną czekoladę, dodaj masło i całość rozpuść na parze. Do połączonych składników dodaj cynamon i świeżo zaparzoną kawę. Dokładnie wymieszaj.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Czekoladowe kulki

Za pomocą małej łyżeczki wydrąż małe kulki z lodów. Możesz je formować w dłoniach. Następnie kulki lodowe układaj na tacy wyłożonej papierem pergaminowym . Kulki umieść w zamrażalniku aby z powrotem się zmroziły. Gorzką czekoladę umieść w zamrażalniku. Następnie zamrożoną zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i ponowie zamroź wiórki.

  • 9
  • 9
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Lody “Czarnolas”

Zmieszaj sok wiśniowy z mąką ziemniaczaną, cukrem i miąższem z przeciętej laski wanilii. Zagotuj sos dokładnie mieszając aby z mąki nie powstały grudki. 

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Pikantna czekolada

W rondelku zagotuj białe wino z malinami, cukrem oraz drobno posiekaną papryczką chilli. Sos lekko wystudź ale powinien pozostać gorący. 
Wylej sos do głębokich pucharków. 

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł