Deser lodowy - Półmisek dyplomaty

Półmisek dyplomaty

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

2 duże kulki lodów Carte d’Or Stracciatella
1 figa lub inny owoc sezonowy do dekoracji
6 okrągłych, gotowych biszkoptów
Czereśnie z syropu do dekoracji
4 rajskie jabłuszka z kompotu do dekoracji (jeśli chcesz możesz użyć innych owoców sezonowych do dekoracji)
Pudding:
150 ml słodkiej śmietany dobrze schłodzonej
5 gr żelatyny spożywczej
1 łyżka wody
50 ml mleka
5 łyżek błyskawicznego budyniu w proszku
1 łyżeczka rumu
1 łyżeczka likieru pomarańczowego
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka cukru pudru



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Jagodowa rozkosz

Galaretką przygotuj według wskazówek na opakowaniu zastępując część płynu sokiem porzeczkowym. Dodaj również do galaretki likier porzeczkowy i skórkę z cytryny. Pozwól aby galaretka dobrze stężała w lodówce.

  • 6
  • 6
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł