Deser lodowy - Pikantna czekolada

Pikantna czekolada

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

200gr mrożonych malin
4 kulki lodów Carte d’Or Chocolate
Mała czerwona papryczka chilli
Pół szklanki białego wina
Dwie łyżki cukru
1 owoc karamboli do dekoracji



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Czekoladowe kulki

Za pomocą małej łyżeczki wydrąż małe kulki z lodów. Możesz je formować w dłoniach. Następnie kulki lodowe układaj na tacy wyłożonej papierem pergaminowym . Kulki umieść w zamrażalniku aby z powrotem się zmroziły. Gorzką czekoladę umieść w zamrażalniku. Następnie zamrożoną zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i ponowie zamroź wiórki.

  • 9
  • 9
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Lody “Czarnolas”

Zmieszaj sok wiśniowy z mąką ziemniaczaną, cukrem i miąższem z przeciętej laski wanilii. Zagotuj sos dokładnie mieszając aby z mąki nie powstały grudki. 

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Przysmak w trzech smakach

Rozpocznij od przygotowania babeczki kakaowej. Kakao, cukier i margarynę utrzyj w mikserze na puszystą pianę.

  • 6
  • 6
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Spaghetti czekoladowe

Orzechy upraż na suchej patelni aby były chrupiące. 
Na środku dwóch głębokich talerzy nałóż po porcji bitej śmietany. 

  • 9
  • 9
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł