Deser lodowy - Piernik z bakaliowymi lodami Carte d’Or

Piernik z lodami

Ten deser jest inspirowany kuchnią polską

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Rozsmakuj się w tej parze

Piernik z bakaliowymi lodami Carte d’Or

Składniki

  • 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 200g płynnego miodu
  • 125g margaryny Kasia
  • 3 jajka
  • 3 czubate łyżki kwaśnej śmietany (18%)
  • 3 łyżki przyprawy korzennej do piernika
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżki kakao

Masa do przełożenia ciasta:

  • 2 słoiki dżemu śliwkowego (580g)
  • 1 opakowanie galaretki, najlepiej o smaku morelowym

Polewa

  • 120g gorzkiej czekolady
  • 125g margaryny Kasia


Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Makowa szarlotka z lodami

Upieczone ciasto pokrój na kawałki, polej polewą czekoladową i podawaj z lodami Carte d'Or Bakalia

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł