Deser lodowy - Naleśniki Suzette

Naleśniki Suzette

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

2 kulki lodów Carte d’Or Creme Caramel
100 g maki pszennej
1 jajko
200 ml mleka
1 cytryna
szczypta soli
2 łyżki oleju do smażenia
50 g masła
1 cała pomarańcza
2 listki mięty
50 ml likieru pomarańczowego cointrau
2 łyżki cukru
50g masła
50g cukru pudru



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Lody w koszyczku z naleśnika

Jaja roztrzep, dodaj 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę oleju oraz mleko. Dokładnie wymieszaj. Dodaj teraz mąkę i mieszaj trzepaczką aż powstanie gładkie ciasto naleśnikowe bez grudek.

  • 9
  • 9
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka z lodami

Szarlotkę podgrzej w piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Udekoruj talerz, malując „gałązkę” wzdłuż jego rantu: zrób kropki na przemian z sosu truskawkowego i waniliowego, następnie „rozmaż” je jak na zdjęciu, rysując np. wykałaczką linię biegnącą wzdłuż przez ich środek.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł