Deser lodowy - Muffin z bezą i żurawiną

Muffin z bezą i żurawiną

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

lody Carte d'Or Muffin

bezy
pół tabliczki gorzkiej czekolady
1 szklanka soku pomarańczowego
1 łyżka cukru
100 g suszonej żurawiny
świeże maliny



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Smażone lody

Na rozgrzanej patelni skarmelizuj cukier, dodaj do niego pokrojone w małe cząstki gruszkę i śliwkę, całość smaż chwilę. Zalej czerwonym winem, dodaj przeciętą na pół laskę wanilii i gotuj aż wino zupełnie odparuje. Dodaj  do sosu trochę rumu.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Nadziewane muffinki

Odetnij górną część muffinki i wydrąż środek – umieść w niej kulkę lodów. Przykryj ściętym wierzchem i wstaw do zamrażalnika. Ubij pianę z białek z dodatkiem cukru.

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł