Deser lodowy - Makowa szarlotka z lodami Carte d'Or Bakalia

Makowa szarlotka z lodami

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Rozsmakuj się w tej parze

Makowa szarlotka z lodami Carte d'Or Bakalia

Składniki

ciasto:

1/4 puszki masy makowej (200g)

1 szklanka cukru pudru (140g)

3 jajka

1/4 kostkido pieczenia Kasia (80g)

3 średnie jabłka

5 łyżek kaszy manny (70g)

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

80g zmielonych orzechów

 

polewa czekoladowa

lody Carte d'Or Bakalia



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Piernik z lodami

Przygotuj masę piernik i wyłóż do formy o wymiarach około 25x36cm. Piecz go w temperaturze 165°C przez około 50 - 60 minut. Zagotuj w osobnych rondelkach galaretkę rozpuszczoną w kilku łyżeczkach wody oraz powidła. Po wystudzeniu przełóż zmieszaną owocową masą ciasto. Udekoruj całość gorącą czekoladą.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł