Deser lodowy - Lody w koszyczku z naleśnika

Lody w koszyczku z naleśnika

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

  • 9
  • 9
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

lody Carte d’Or Creme Caramel

2 jaja
1 szklanka mleka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki oleju
3 łyżki cukru
1,5 szklanki śmietany UHT 36%
20gr masła
40ml rumu
1 łyżka rodzynek
80gr czerwonych porzeczek
listki mięty do dekoracji



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Naleśniki Suzette

Z pomarańczy otrzyj skórkę, wytnij segmenty owoców z reszty wyciśnij sok. Mąkę, jaja, otartą skórkę z cytryny i sól pomieszaj razem, rozcieńcz mlekiem do odpowiedniej konsystencji – usmaż naleśniki, złóż je na cztery, przełóż na talerzyk z boku.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka z lodami

Szarlotkę podgrzej w piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Udekoruj talerz, malując „gałązkę” wzdłuż jego rantu: zrób kropki na przemian z sosu truskawkowego i waniliowego, następnie „rozmaż” je jak na zdjęciu, rysując np. wykałaczką linię biegnącą wzdłuż przez ich środek.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł