Deser lodowy - Lodowe spaghetti

Lodowe spaghetti

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

lody Carte d’Or Tiramisu

100 g białej czekolady w tabliczce
100 g świeżych lub mrożonych truskawek
2 listki świeżej bazylii
2 świeże truskawki lub inne owoce sezonowe do dekoracji



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Włoskie Tiramisu

Cukier wsyp do rondelka, wlej wodę, wymieszaj i gotuj 8-10 min, aż syrop zgęstnieje. Gotowy odstaw na minutę, by przestał wrzeć.
W tym czasie w robocie kuchennym ubijaj białka. Do piany, nie przerywając ubijania, wlewaj cienkim strumieniem gorący syrop cukrowy. Ubijaj kolejne 10 min. Powstanie sztywny krem na bezę.

  • 7
  • 7
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Deser lodowy Tiramisu

W rondelku rozpuść cukier, następnie zalej go kawą i poczekaj, aż wszystko się dokładnie połączy. Dodaj brandy, ponownie zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Dobrze schłodzony sos wlej na dno pucharka, dodaj lody i jedno ciasteczko.

  • 8
  • 8
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł