Deser lodowy - Crema Catalana

Crema Catalana

Ten deser jest inspirowany kuchnią hiszpańską

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

2 kulki lodów Carte d'Or Malaga
2 białka jaja kurzego
1 łyżka cukru pudru
100 ml wina Malaga
20g świeżych owoców (maliny i jeżyny)
0,5 szklanki śmietany 36 %
0,3 szklanki mleka
½ łyżeczki cukru waniliowego
szczypta cynamonu
skórka pomarańczy z ½ owocu
2 żółtka
2 łyżki cukru białego
1 łyżka cukru brązowego
1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Malaga nadziewana czekoladą

Z lodów uformuj kulę i włóż je do zamrażalnika. Gdy dobrze się zmrożą, wyjmij je, przekrój na pół i wydrąż. We wgłębienia nałóż krem czekoladowy (np. nutella). Następnie złóż kule z powrotem i ponownie włóż do zamrażalnika na nie mniej niż 10 min. 

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł