Deser lodowy - Carpaccio z ananasem

Carpaccio z ananasem

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Składniki

1 świeży ananas
6 kulek lodów Carte d’Or Vanilla
4 łyżki soku pomarańczowego
Sok z jednej cytryny
2 łyżki gęstego syropu cukrowego
1 łyżka miodu
2 łyżki wiórków kokosowych
kilka listków świeżej bazylii do dekoracji



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Waflowe serca

Odłóż kilka truskawek do dekoracji. Pozostałe zmiksuj wraz z likierem i skórką pomarańczową oraz olejkiem waniliowym. 
Do zmiksowanych truskawek dodaj miękkie lody i szybko wymieszaj. Gotowe lody wstaw z powrotem do zamrażalnika na 30 minut. 

  • 8
  • 8
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Podwójna wanilia

Ciasto francuskie rozwałkuj na niezbyt cienki placek, nakłuj widelcem i upiecz w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 minut, aż będzie rumiane i chrupiące. 
Po upieczeniu wytnij z ciasta cztery prostokąty o boku 4 cm i 3 cm.

  • 6
  • 6
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Koktajl waniliowy

Do kielicha miksera włóż lody waniliowe oraz same ziarenka ze środka laski wanilii. Wlej mleko i całość zmiksuj na gładki napój.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Przysmak w trzech smakach

Rozpocznij od przygotowania babeczki kakaowej. Kakao, cukier i margarynę utrzyj w mikserze na puszystą pianę.

  • 6
  • 6
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Koktajl Fitness

Na dna dwóch wysokich pucharków wylej jogurt naturalny. Następnie wsyp po dwie łyżki płatków musli do każdego. Delikatnie wlej jogurt truskawkowy, tak aby powstały dwie warstwy jogurtu.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł