Deser lodowy - Babka kawowa z lodami Carte d'Or Wanilia

Babka kawowa z lodami

Ten deser jest inspirowany kuchnią międzynarodową

OCEŃ:

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

PODZIEL SIĘ:

Rozsmakuj się w tej parze

Babka kawowa z lodami Carte d'Or Wanilia

Składniki

ciasto:

1/5 kostki do pieczenia Kasia (50g)

1 jajko

1/2 szklanki mąki (85g)

1/3 szklanki cukru (80g)

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki kawy rozpuszczalnej

1/6 szklanki mleka

 

sos czekoladowy lub likier kawowy

kakao do posypania

lody Carte d'Or Wanilia



Zobacz inne przepisy dla tego smaku

Podobne przepisy:

Sałatka truskawkowa

Cukier rozpuść w garnku, następnie dodaj pistacje i poczekaj aż cukier lekko zbrązowieje. Wylej gorący cukier na papier pergaminowy i poczekaj aż ostygnie i stwardnieje.

  • 3
  • 3
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Lody kawowe z mascarpone

Napar kawy wymieszaj z likierem, zanurzaj w nim biszkopty i odkładaj na talerzyk. Śmietanę ubij na sztywną pianę, wymieszaj delikatnie z mascarpone.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka z lodami wailiowymi

Upraż jabłka na karmelizowanym cukrze z dodatkiem margaryny. Pod koniec prażenia dodaj cynamonu i rodzynek. Przygotuj masę na ciasto – 1/3 zawiń w folię i włóż do zamrażarki. Pozostałe ciasto rozwałkuj cienko i rozłóż w formie. Przykryj masę ciasta wystudzonymi jabłkami. Całość piecz 40 min w 160°C. Wyjmij ciasto i zetrzyj na tarce pozostałą masę wyjętą z zamrażarki i piecz jeszcze około 20 minut.

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka Tarte tatin z lodami

Porcję gorącej szarlotki ułóż na talerzyku. Delikatnie umieść na niej gałkę waniliowych lodów Carte d'Or, udekoruj listkiem świeżej mięty i od razu podawaj.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Zobacz wszystkie przepisy Dodaj swój przepis

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł