Deser lodowy - Malaga nadziewana czekoladą

Malaga nadziewana czekoladą

Przepis na wieczór

Z lodów uformuj kulę i włóż je do zamrażalnika. Gdy dobrze się zmrożą, wyjmij je, przekrój na pół i wydrąż. We wgłębienia nałóż krem czekoladowy (np. nutella). Następnie złóż kule z powrotem i ponownie włóż do zamrażalnika na nie mniej niż 10 min. 

Zobacz przepis















OPCJE WYŚWIETLANIA Matryca Lista

Piernik z lodami

Przygotuj masę piernik i wyłóż do formy o wymiarach około 25x36cm. Piecz go w temperaturze 165°C przez około 50 - 60 minut. Zagotuj w osobnych rondelkach galaretkę rozpuszczoną w kilku łyżeczkach wody oraz powidła. Po wystudzeniu przełóż zmieszaną owocową masą ciasto. Udekoruj całość gorącą czekoladą.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka z lodami wailiowymi

Upraż jabłka na karmelizowanym cukrze z dodatkiem margaryny. Pod koniec prażenia dodaj cynamonu i rodzynek. Przygotuj masę na ciasto – 1/3 zawiń w folię i włóż do zamrażarki. Pozostałe ciasto rozwałkuj cienko i rozłóż w formie. Przykryj masę ciasta wystudzonymi jabłkami. Całość piecz 40 min w 160°C. Wyjmij ciasto i zetrzyj na tarce pozostałą masę wyjętą z zamrażarki i piecz jeszcze około 20 minut.

  • 5
  • 5
Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Ptysiowe gniazdka

W garnku zagotuj wodę z solą i Kasią. Na wrzący płyn wsyp mąkę i szybko mieszaj, aż ciasto utworzy kulkę. Zdejmij z gazu i jeszcze chwilkę pomieszaj by ciasto lekko przestygło. Do ciasta dodawaj po jednym jajku miksując masę mikserem..

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Makowa szarlotka z lodami

Upieczone ciasto pokrój na kawałki, polej polewą czekoladową i podawaj z lodami Carte d'Or Bakalia

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

Szarlotka Tarte tatin z lodami

Porcję gorącej szarlotki ułóż na talerzyku. Delikatnie umieść na niej gałkę waniliowych lodów Carte d'Or, udekoruj listkiem świeżej mięty i od razu podawaj.

Dziękujemy za ocenę!
Już to oceniłeś!
Your rating has been changed, thanks for rating!

ZACZARUJ 1001 WIECZORÓW Z CARTE D'OR

Dodaj przepis
Dodaj pomysł